СИЁСИЙ ПАРТИЯЛАР ФАОЛИЯТИДА ДАСТУРИЙ МАҚСАДЛАРНИНГ ЎРНИ ВА АҲАМИЯТИ - Нажмиддинов, Б.М. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Мақолада сиёсий партияларнинг дастурий мақсадлари мазмун-моҳиятини очиб бериш бўйича олимларнинг қарашлари ва фанда мавжуд ёндашувлар эволюцион тарзда ёритиб берилган. Илмий тадқиқотларда сиёсий партияларнинг дастурий мақсадлари борасида берилган таърифлар унинг моҳиятини тушунишдаги мавжуд бирмунча фарқларни ҳам кўрсатиб беради. Шу билан бирга, мазкур мақола доирасида сиёсий партиялар дастурий мақсадларининг ўзига хос хусусиятлари дунёдаги бир қатор етакчи сиёсий партиялар фаолияти мисолида очиб берилган.