CHIZMALARDA YUZALARNING G‘ADIR-BUDURLIK BELGILARINI QO‘YISH QOIDALARI - Xusanboyev, Abdulkasim Mamajonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Mashinasozlik chizmalarida ishlov beriladigan va ishlov berilmaydigan yuzalar mavjud. Ishlov beriladigan yuzalarning g‘adir –budurligini qo‘yish ya’niy detal yuzasini chegaraviy g‘adir–budurligini belgilab beradi. Maqola chizmalarda yuza g‘adir–budurligini qo‘yish qoidalari keltirilgan.