QIYOSIY TARIXIY USUL VA UNING XUSUSIYATLARI - Ergasheva, M.R.; Tyan, N.V. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada asosiy ma’lumotlar, paydo bo‘lish tarixi va qiyosiy tarixiy usulning xususiyatlari muhokama qilinadi. Tilshunoslikdagi qiyosiy tarixiy usul – bu tillarning qardoshlik aloqalarini o‘rganishga, ularning vaqt o‘tishi bilan evolyutsiyasini tavsiflashga va ko‘rib chiqilayotgan tillarning rivojlanishida tarixiy kelib chiqishni o‘rnatishga imkon beradigan usullar to‘plami. Shuningdek, ushbu usul ma’lum bir qardoshlik birlashmasining bir qismi bo‘lgan tillarni tavsiflash uchun ishlatiladi.