ФУНКЦИЯ ГРАФИГИ ЁРДАМИДА УНИНГ ХОССАЛАРИНИ ЎРГАНИШ БЎЙИЧА АЙРИМ МЕТОДИК ТАВСИЯЛАР - Ходжиев Сафар; Убайдуллоев Алишер; Жураева Наргиза (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ушбу мақолада функциянинг айрим муҳим хоссаларини назарий ўрганиш ва улар асосида унинг графигини чизиш амалий йўллари қисқача таъкидланган. Мақоланинг асосий мақсади функциянинг тайёр графиги асосида унинг муҳим назарий хоссаларини ўрганиш усуллари (йуллари) кўрсатилган. Кўп сонли келтирилган график вариантларда нафақат функциянинг графиги асосида унинг хоссаларини очиб бериш ва функция ҳосиласи ҳамда бошлангичи графиги асосида унинг ўзининг ўрганиш кўрсатилган ва графикка ўтказилган уринма ёрдамида уни нуқтада ҳосиласини ҳисоблаш усуллари кўрсатилган.