ISLOM MOLIYASIDA MUSHORAKA SHARTNOMASI - Oybek, Akhmadjonov; Abdullaev, Akhrorjon; Mavlonbekov, Xurshidbek; Sharifjonov, Ziyodbek (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Islom bankining an’anaviy bank ishi o‘rtasidagi asosiy farq shundaki, Islom banki shariat tamoyillariga asoslangan bo‘lsa, an’anaviy bank ishi faqat inson tomonidan yaratilgan. Shunday qilib, mahsulotlarning xususiyatlari va biznes yondashuvi kabi operatsiyalarning barcha jihatlari shariat qonunlaridan kelib chiqqan bo‘lib, bu an’anaviy banklarnikidan sezilarli farqga olib keladi. Ushbu maqolada Islomiy banklardagi Mushoraka shartnomasi haqida batafsil ma’lumotlar berilgan. Undagi sheriklar o‘rtasida foyda va zararlarni qanday qilib o‘zaro taqsimlash, ularning ulushlari haqida to‘liq ma’lumotlarga javob olishingiz mumkin.