ТЎЗИТКИЧДАН ЧИЫАЁТГАН ИШЧИ СУЮҚЛИК САРФИНИ АНИҚЛАШ - Х. Д. , Ирисов (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада конуссимон оқим кенгайтиргич билан жихозланган уюрмали-турбулизаторли тўзиткич конструкцияси тўғрисида маълумот берилди. Уюрмали-турбулизаторли тўзиткичлардан чиқаётган ишчи суюқлик сарфини аниқлаш бўйича лаборатория синовлари Ўзбекистон Республикаси давлат стандарти O‘z DSt 3202:2017 тадқиқотларни ўтказиш услубияти асосида Тошкент Агрегат заводи АЖ томонидан ишлаб чиқилган махсус синаш дастгоҳида ўтказилди. Бунда пуркагичнинг гидравлик тизимидаги хар хил ишчи суюқлик босимларида ва тўзиткич ҳалқасимон тирқишнинг турли ўлчам кенгликларида олинган тадқиқот натижалари келтирилди.