ABDULLA AVLONIY ASARLARIDA TARBIYANING ROLI - Xonimova, Lobar Xolmamat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Milliy uyg‘onish davri deb nom olgan yangi adabiyot yo‘nalishida faol ijod qilgan yorqin namoyondalardan biri Abdulla Avloniyning tarbiyaviy qarashlari, uning jadidchilik harakatidagi faol ishtiroki, milliy qadryatlar, millatini ma’rifatli qilish yo‘lidagi ko‘rsatgan jasoratlari, “Turkiy guliston yoxud axloq” asaridagi tarbiyaviy ahamyatlar va Avloniyning gazetchilikka qo‘shgan hissasi haqidagi bayonlar keltirilgan.