YANGI O‘ZBEKISTONDA TA’LIM SIFATINI OSHIRISH VA UNDA MALAKALI KADRLARNI TAYYORLASH MASALASI - Nazarova, Nilufar Jo‘rayevna; Jumaniyazova, Nasiba Saparbayevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Maqolada insoniyat jamiyati rivojlanib borishi natijasida ta’limning o‘rnini oshib borishi, “Universitet” konsepsiyalarining mohiyati va O‘zbekistonda “Universitet 3.0” modeliga o‘tishning ahamiyatli jihatlari tahlil etiladi. O‘z navbatida to‘rtinchi sanoat inqilobi kirib kelishi natijasida ba’zi kasb-korlarning yo‘qolib borayotgani, yangi kasblarning paydo bo‘lishi natijasida har tomonlama malakali kadrlarga ehtiyoj ortishi keltiriladi. Shuningdek, kadrlar aylanmasining sabablarini tahlil qilish, muammolarni yechish va diagnostika qilish usullarini aniqlash, xodimlarni ijtimoiy himoya tizimi borligini tashkiliy madaniyatini yaratish va uni qo‘llab-quvvatlashda o‘zaro hamkorlik darajasini oshirish zarurligi yoritiladi.