ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОНДА ГЕНДЕР ТЕНГЛИК, ХОТИН ҚИЗЛАР ҲУҚУҚИНИ ТАЪМИНЛАШНИНГ ИЖТИМОИЙ АҲАМИЯТИ - Хушназарова Лобар (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ҳозирги кунда глобаллашув жараёнлари кўлами тобора кенгайиб бораётган дунёда гендер тенгликни таъминлаш муҳим ҳисобланади. Мазкур мақолада Янги Ўзбекистонда хотин-қизларнинг ҳуқуқи, эркинликлари, қонуний манфаатларини ҳимоя килиш, жамиятда аёлларнинг ижтимоий муносбатлари, кишиларнинг ижтимоий бирлиги, оила, урф-одат, маданият, халкаро ва цивилизациялараро муносабатлар, дин, мехнат ва жамоат ташкилотларига уюшиш гендер тенгликни ўрни ва вазифаси ҳақида тўхталиб ўтилган. Шунингдек муаллифнинг изланишлари натижасида Янги Ўзбекистонда аёлларнинг ижтимоий соҳаларда гендер тенглигини таъминлаш борасида қилинаётган ишлар кенг таҳлил қилинган