“ЎЗБЕКИСТОНДА САКСОФОН АНСАМБЛЛАРИНИНГ ТАРИХИЙ ИЛДИЗЛАРИ” - Олимов Мўминжон (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Мақолада жаҳон миқёсидаги саксофон ижрочилигининг ривожланишининг тарихий томони ва Ўзбекистон эстрада санъатидаги ўрни кўриб чиқилган. Ўзбекистон давлат консерваториясида эстрада ижрочилиги соҳасида озгина илмий тадқиқотлар олиб борилган ва бу борадаги тадқиқотлар вақт ўтиши билан тобора оммалашиб бормоқда. Саксофон ижрочилигининг жанрини ўзбек саҳнасига жорий этиш босқичида, уни тадқиқ этиш жараёнида ўзбек саҳнаси тарихига ойдинлик киритишга ҳаракат қилинди.