TALABALARNING IJODIY MASALANI YECHISHDA PEDAGOGNING ISH FAOLIYATINI TASHKILLASHTIRISH - Artikov Maqsud (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ushbu maqola o‘quvchilarning ijodiy muammolarni hal qilish ishlarini tashkil etish asosida o‘tkazilgan pedagogik tajriba natijalariga bag‘ishlangan. 2020-2021 o‘quv yilida Ajiniyoz nomidagi Nukus davlat pedagogika instituti Tabiiy fanlar fakultetida to‘garak shaklida tashkil etildi. O‘quv yilida mos ravishda 10 ta dars o‘tkazildi. Mashg‘ulotlar davomida muammolarni hal qilish bo‘yicha protokollar ishlab chiqildi. Talabalar tomonidan ijodiy muammolarni hal qilish bo`yicha ishlab chiqilgan protokollar tahlil qilindi. Talabalarga ijodiy muammolarni hal qilishda yuzaga keladigan uch turdagi qiyinchiliklarni aniqlashga imkon berdi: shaxsiy, intellektual va axborot-ijro etuvchi