LEKSIK MA’NO VA SELEKTIV KOMPONENT - Maxmaraimova, Shoxista Tuxtashevna (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
So‘z ma’nosidagi predmetga aloqadorlikni (o‘xshashlik) ikki ma’noda: denotativ aloqadorlik hamda referent aloqadorlik (yakka predmetga aloqadorlik, o‘xshashlik) sifatida tushunish nazarda tutilgan mazkur maqola ma’noning komponent tahliliga doir jihatlarni qamraydi. Jumladan, ma’noning voqelik bilan murakkab munosabatlarini aks ettiruvchi selektiv komponentning voqelanishiga doir qarashlar bayon etiladi.