ANTROPOMORF METAFORALAR MUALLIF REALIYASINING IFODACHISI SIFATIDA - Xolnazarov, Umid Erkinovich (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Maqolada T.Murod qissalari antropotsentrik nuqtayi nazardan tahlil qilinib, yozuvchi realiyasi inson tafakkurida sodir bo‘ladigan murakkab kognitiv jarayonni metaforik xarakterdagi Cobrazli ifoda, tasviriy vositalar orqali “inson→borliq” va “borliq→inson” munosabatlari asosida aks ettirishda namoyon bo‘ladi.