ОЛИЙ ТАЪЛИМДА МУСТАҚИЛ ТАЪЛИМНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ҲОЗИРГИ ҲОЛАТИ - Ризамат, Шадиев Давранович; Наргиза, Жўраева Олтинбоевна (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Таълимни модернизация қилиш бугунги кунда президентимиз таълим олдига қўйган ижтимоий-иқтисодий сиёсатнинг энг муҳим вазифаларидан биридир. Бундай шароитда барча даражадаги таълим сифатини ошириш муаммоси айниқса долзарб бўлиб қолади. Таълим тараққиётининг ҳар бир босқичида унинг сифатини ошириш учун тарихан турли усуллардан фойдаланилган. Ҳозирги вақтда таълим сифатини оширишда таълабаларнинг таълим фаолияти усулларини ўзгартириш, яъни тизимли-фаоллик ёндашувидан фойдаланиш билан боғлиқ бўлиши лозим. Бу эса талабаларда ўз устида мунтазам ишлаши ва билим, малака ва кўникмаларини шакллантиришга ёрдам берувчи муҳим омиллардан бири бўлиб ҳисобланади. Ушбу мақолада бугунги кунда талабалар мустақил таълимини ташкил этиш ҳолати ва уни ривожлантириш босқичлари ҳақида фикр юритилган.