FE’L NISBAT KATEGORIYASINING DAVRLARARO VA TURKIY TILLARARO SOLISHTIRMASI - Abdualimova, Gulhayo Hasanovna (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Maqolada fe’l turkumining nisbat kategoriyasini davrlararo va turkiy tillararo tasniflash bilan bir qatorda o‘zbek tilining milliy korpusini yaratishda morfologiyaning ahamiyati haqida fikr yuritilgan. Ayni vaqtda nisbatlarning davriy va tillararo solishtirma jadvali misol tariqasida taqdim etilib, bu borada kelajakda qilinishi kerak bo‘lgan ishlar haqida qisqacha takliflar keltirib o‘tilgan.