O‘ZBEK MILLIY TILI VA LINGVOMADANIYATI TALQINI INTERPRETATION OF THE UZBEK NATIONAL LANGUAGE AND LINGUISTIC CULTURE - Jo‘rayev, Nabi Narziyevich (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ushbu maqolada o‘zbek milliy tilimizning uzoq tarixiy ildizlari, bugungi zamonaviy o‘zbek milliy tilimizning o‘ziga yarasha va havas qiladigan darajadagi g‘oyat go‘zalligi, maftunkorligi hamda latifligi, jozibasi haqida fikr yuritilgan. O‘zbek milliy tilimiz asrlar osha qanchalar kamsitishlarning to‘fonlariga, zarbalariga duchor bo‘lgan bo‘lsa-da, yo‘qolmaganligi, aksincha, bu kurashlarda yana ham chiniqib, boyib, mazmunan kengayib bizning davrimizgacha yetib kelganligi to‘g‘risidagi qarashlar bayon etilgan. Shuning bilan birga o‘zbek xalqimiz tarixda o‘zbek tilini yozish uchun juda ko‘plab alifbolardan foydalanganligi hamda lotin yozuvining joriy etilishi masalalariga bag’ishlangan munosabatlar bildirilgan.