TANGʼUT DAVLATINING OLTON IMPERIYASI BILAN MUNOSABATI - Ismoilova, Dilnoza Shuhrat qizi; Matyoqubov, I (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Mazkur maqolada o‘rta asrlar uzoq sharqdagi tarixiy hamda siyosiy jarayonlar, shuningdek davlatlararo munosabatlar, buyuk ipak yo‘li hamda turkiy millatlar tomonidan xitoy hududini egallanishi. Shu bilan bir qatorda hududning siyosiy va ma’muriy boshqaruvi uzoq sharqdagi siyosiy ahvolni hamda buyuk ipak savdo yo‘lini muhimlik darajasini, bundan tashqari buyuk ipak yo‘li nafaqat savdo yo‘li. Balki, madaniyatlar almashinuvida ham o‘ziga hos muhim o‘rin egallaganligi haqida bayon etilgan.