TÁBIYAT HÁM JÁMIYETTIŃ ÓZ ARA QATNAS MÁSELESINIŃ FILOSOFIYALIQ ANALIZI - Kosbergenova , Nurzada Tolibaevna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Tábiyatqa qatnas jasawdıń dáwirler ara kórinisi, hár bir dáwirdegi tábiyatqa qatnas jasawdıń ózgeshelikleri. Tábiyat hám jámiyettiń óz ara qatnası hár bir dáwir ushın áhmiyetli dep esaplanıp, sonnan kelip shıqqan halda kóz qaraslardın payda bolıwı hám qáliplesiwi. Sol menen bir qatarda adam teginiń rawajalanıwı, tábiyattan paydanılıw talapları artıp barıwı.