“ICHAN-QAL’A” DAVLAT MZUEY-QO‘RIQXONASI TARKIBIDAGI “ALLOMALAR” MUZEY EKSPOZITSIYASINING TARIXIY AHAMIYATI - Djumaniyozova, Mahliyo Shuhrat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada “Ichan-Qal’a” davlat muzey-qo‘riqxonasi tarkibida tashkil etilgan “Allomalar” muzey ekspozitsiyasining tarixiy ahamiyati, ekspozitsiyaning strukturasi, asosiy maqsad va vazifalari to‘g‘risida ma’lumotlar beriladi. Shuningdek “Ma’mun akademiyasi” va “Bayt ul-hikma” da faoliyat ko‘rsat olimlar haqida qisqacha ma’lumotlar berilgan.