NUTQI TO‘LIQ RIVOJLANMAGAN BOLALAR BILAN GURUHLI MASHG‘ULOTLARNI TASHKIL ETISHDA FOYDALANILADIGAN TEXNOLOGIYALAR - Erkinjonova, Ma’buda Nomozboy qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bu maqola nutqi to‘liq rivojlanmagan bolalar bilan guruhli mashg‘ulotlarni tashkil etishda foydalaniladigan texnologiyalarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada nutqi to‘liq rivojlanmagan bolalar bilan guruhli mashg‘ulotlarni tashkil etishda foydalaniladigan texnologiyalar, ularning o‘zlarini o‘zlashtirish va rivojlantirishlari uchun muhim imkoniyatlarni taqdim etishadi. Virtual Realitiy (VR) va raqamli o‘qitish, internet resurslari va mobil ilovalar bu texnologiyalar orasida katta ahamiyatga ega bo‘lganlaridir. Bu texnologiyalar nutqi to‘liq rivojlanmagan bolalar bilan guruhli mashg‘ulotlarni interaktiv qilish, motivatsiyalash, kommunikatsiya va o‘zlashtirishlarni oshirishga yordam beradi.