BIOCHIQINDILARNI QAYTA ISHLASH ZARURATI VA MAMLAKATDAGI BIOMASSA XOM ASHYO ZAXIRASI - Uzoqov, Gulom Norboyevich; Rustamov , Suhrob Shuhrat o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ayni vaqtda dunyoning ko‘plab mamlakatlarida neft va gaz qazib olish ishlari barqaror o‘sib borishi kuzatilmoqda. Biroq, bu qazilmalarning zaxiralari cheklanganligi hech kimga sir emas. Jahonda boshqa energiya manbalari bilan bir qatorda shamol, quyosh, gidroenergetika va biomassa energiyasiga katta e’tibor qaratilmoqda. Ko‘p va ishonchli manba sifatida tanilgan, biomassa hozirgi kunda qayta tiklanadigan energiya sohasida muhim rol o‘ynaydi. Shu sababli energetika sohasini innovatsion rivojlantirishda qayta tiklanadigan noan’anaviy energiya manbalaridan kengroq foydalanish ya’ni biomassani energetik maqsadlarda qo‘llanilishi muhim ahamiyat kasb etadi.