ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOSHLANG‘ICH SINFLARDA “ATROF OLAM BILAN TANISHTIRISH” FANINING MAZMUNI - Haydarov, Islomjon Hatamjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada maxsus eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalar maktablarida atrof-olam bilan tanishtirish fanining asosiy vazifasi, darslarining asosiy mazmuni. «Atrof olam bilan tanishtirish» fani dasturining mazmun va mohiyati, fan orqali eshitishida nuqsoni bo‘lgan o‘quvchilarning og‘zaki so‘zlashuv nutqini rivojlantirish bilan birgalikda, bog‘langan nutqini ham rivojlantirish bo‘yicha ma’lumotlar keltirilgan.