INDUKSIYA, DEDUKSIYA, ANALOGIYA - Mirzabiyev , Yo‘ldoshali Abdumannonovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bu uch metod yangi bilimlarni egallashning asosida yotuvchi xulosalarning xususiyatlariga qarab bir-biridan farq qilinadi. Induksiya metodi bilishning shunday yo‘liki, bunda o‘quvchining fikri birlikdan umumiylikka, xususiy xulosalardan umumiy xulosaga o‘sib boradi.