MАKTАBGАCHА YОSH DАVRDА MАNTIQIY VА KREАTIV TАFАKKUR RIVОJLАNISHINING IJTIMОIY PSIXОLОGIK MEXАNIZMLАRI VА АSPEKTLАRI - Аsqаrоv Аnvаrjоn Rаhimjоn o‘g‘li; Kamilova , Feruza Xasanovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Matabgacha yosh davr bolaning ham aqliy ham jismoniy jihatdan yutuk shaxs bo‘lib yetishishida asosiy zamin hisoblanadi. Shunday ekan Maktabgacha yoshdagi bolalarning aqliy salohiyatini rivojlantirish ularga tashqi olam haqidagi bilim, ko‘nikma va malakalarni to‘g‘ri shakillantirish pozitiv kayfiyatni taminlash muhimdir. Maktabgacha yoshdagi bolalаrdа tаqqоslаy оlish, tаhlil etа оlish, umumlаshtirа оlish, mа’lum bir xulоsа chiqаrа оlish, shuningdek yetаrli dаrаjаdа bilish jarayonlarini rivojlantirish asosiy jabhalardandir.