SUG‘ORILАDIGАN MАYDONLАR UCHUN KUZGI YUMSHOQ BUG‘DOYNING O‘RTАPISHАR NАVLАRINI O‘RGANISH - G‘aybullaev, G‘ulom; Gadoev, Doston; Shodieva, Feruza (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Bug‘doyning o‘sish davri seleksiyada turning eng muhim biologik xususiyati bo‘lib, u o‘simlikning turli stresslarga javob berish qobiliyatiga, ularga moslashish qobiliyatiga, genetik salohiyatiga, rivojlanish fazalarining davomiyligiga bog‘liq. Navlar va kollektsiya namunalarini o‘rganish vegetatsiya davrining davomiyligi muhim ko‘rsatkich ekanligini ko‘rsatadi. Tadqiqotimizda sinovdan o‘tgan tuproq va iqlim sharoitlarini hisobga olgan holda, yangi namunalar o‘sish davri 220 kun erta, 230 kun erta va 238 kundan ortiq kech bo‘lgan 3 guruhga bo‘lingan.