TIBBIYOT SOHASINI RAQAMLASHTIRISHNING AHOLIGA QULAYLIGI - Abduvosiyeva, Mushtariy Ismoil qizi; Abdukadirova, Barno Yusuf qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Maqola hozirgi kunda tibbiyot sohasidagi dolzarb mavzu, ya’ni tibbiyot sohasini raqamlashtirishning aholi uchun zarurati, afzalligi va aholiga tug‘diradigan qulayligiga qaratilgan bo‘lib, aholi sog‘lig‘ini saqlash, kasalliklarni profilaktika qilish va barvaqt aniqlash, tashxislash ishlarini kuchaytirish, umuman, tibbiyot tizimida aniq samaradorlikka erishish tibbiyot sohasida o‘tkazilayotgan islohotlardan ko‘zda tutilgan asosiy maqsad hisoblanadi.