ОДДИЙ ДИФФЕРЕНЦИАЛ ТЕНГЛАМАНИ ТАҚРИБИЙ ҚИЙМАТИНИ ТОПИШНИНГ ЭЙЛЕР УСУЛИ ВА УНИНГ ДАСТУРИЙ ТАЬМИНОТИ - Нурқулов, Жалолиддин Алишер ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ушбу мақоланинг мазмуни, моҳияти шундан иборатки, берилган оддий дифференциал тенгламани тақрибий қийматини топишда, қўйилган масалани сонли ечишнинг математик модели ва дастурий таьминот структураси қаралган.Ушбу дастурий таьминот турли хил кўринишдаги оддий дифференциал тенгламани тақрибий қийматини топишдаги ноқулайликларни бартараф этишга кўмаклашади.