TALABALARNING KASBIY KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Ubaydullayev , Alisher Nematilloyevich (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Mazkur maqolada kompetensiya, kompetentlik, kasbiy kompetentlik tushunchalarining mazmun mohiyatini ta’lim oluvchilarga tushuntirib berish ularni har tomonlama rivojlantirish usullari ketma-ket keltirib o‘tilgan. Bo‘lajak mutaxassis kadrlar uchun egallanishi zarur bo‘lgan bilim va ko‘nikmalari orqali ularning kasbiy kompetentlikning rivojlanish bosqichlari hamda kompetensiyalar to‘plami mazmuni keng yoritilgan.