ТАЛАБАЛАРДА ФУҚАРОЛИК КОМПЕТЕНЦИЯСИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ ДОЛЗАРБ ПЕДАГОГИК МУАММО СИФАТИДА - Джумақулов , Шухрат Баходирович (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада “фуқаро”, “фуқаролик”, “компетенция”, “фуқаролик компетенцияси” тушунчаларининг мазмун-моҳияти, талаба-ёшларнинг фуқаролик туйғуси, фуқаролик компетенциясини ривожлантириш, ўз фуқаролик позициясига эга бўлиш руҳида тарбиялаш масалалари тадқиқ этилган.