MA’LUMOTLARNI INTELLEKTUAL TAHLIL QILISHDA CART ALGORITMIDAN FOYDALANISH - Sattarov , M.A; Mardanov , A.K; Xaniyev , N (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
CART (Classification And Regression Tree) - bu tasniflash va regressiya vazifalari uchun ishlatiladigan yechimlar daraxti algoritmi. Bu ko‘rinmaydigan ma’lumotlarni bashorat qilish uchun belgilangan ma’lumotlardan o‘rganadigan nazorat ostida o‘rganish algoritmidir. CART tugunlar va shoxlardan iborat daraxtga o‘xshash tuzilmani quradi, bu erda tugunlar turli xil qaror nuqtalarini ifodalaydi va filiallar bu qarorlarning mumkin bo‘lgan natijalarini ifodalaydi. Sinflashtirish va regressiya daraxtlari (CART) algoritmi sinflashtirish va regressiya vazifalari uchun ishlatiladigan yechimlar daraxtini o‘rganishning mashhur usullaridan biri hisoblanadi. Ishda sinflashtirish uchun yechimlar daraxtini yaratishda CART algoritmidan foydalanishning misolini keltirilgan.