CHO‘L HUDUDLARDA DEGREDATSIYA JARAYONLARI VA UNGA QARSHI KURASH CHORALARI - Raximov, J (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyatining taqirsimon tuproqlar sharoitida degredatsiya va unga qarshi kurashda g‘o‘za, oq jo‘xori va kungaboqar orqali amalga oshirilib, chigit bilan oq jo‘xori, kungaboqar urug‘i (kulis) hosil qilish bo‘yicha agrotadbirlar amalga oshirilish natijasida g‘o‘zani shamol eroziyasiga qarshi oq jo‘xori va kungaboqardan qilingan to‘siqlar (kulislar) yerning 1800 m2 ni kulislar, 8200 m2ni g‘o‘za egallashi, har ikkala dalada ham nazorat variantiga nisbatan g‘o‘za hosildorligi 4,7 dan 6,3 s/gacha oshganligi aniqlangan.