EKOLOGIK XAVFSIZLIKNING HUQUQIY-TA’LIMIY ASOSLARI VA BARQAROR RIVOJLANISH - Shokirova, M.B; Sulaymonova, Mastura (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada bugungi kundagi global ekologik o‘zgarishlar va ularning zararli oqibatlari, inson xavfsizligini ta’minlash uchun qilingan va qilinayotgan chora-tadbirlar haqida fikr yuritilgan. Barqaror rivojlanish konsepsiyasi vazifalaridan kelib chiqib shuni alohida ta’kidlash joizki, ekologik ta’limning mohiyatini anglab olgan har bir fuqaro atrof-muhitga bo‘lgan e’tiborini kuchaytiradi. Shu o‘rinda hozirgi avlodda ekologik ta’lim-tarbiyani to‘g‘ri yo‘lga qo‘yish va rivojlantirish davr talabi hisoblanishiga e’tiborni qaratish o‘rinli bo‘ladi.