LOBACHEVSKIY AKSIOMASI VA UNDAN KELIB CHIQADIGAN NATIJALAR - Fayzullayev, Sherzod Usar o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqoladi Lobachevskiy aksiomasi keltirilgan bo‘lib, Lobachevskiy tekisligida kesishmaydigan to‘g‘ri chiziqlar, kesishadigan to‘g‘ri chiziqlar va parallel to‘g‘ri chiziqlar qanday joylashishi haqida aytib o‘tilgan. Lobachevskiy aksiomasidan kelib chiqadigan natijalar va ularning isbotlari keltirilgan.