TARKIBIDA AZOT VA OLTINGUGURT BO‘LGAN KOMPLEKS HOSIL QILUVCHI SORBENTLAR SINTEZI - Quchqarov, Muxriddinn Abdumuminovich; Salimov, Navro‘zbek Muxtor o‘g‘li; Kasimov, SHerzod Abduzairovich (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ushbu mavzuda sorbentlarning olinishi va ularning qo‘llanilishi, ahamiyati aqida fikrlar yoritildi. Hosil bo‘lgan adsorbentlar turli xil ko‘p elementli suvli eritmalardan d metallarni xona haroratida tiokarbonil guruhining d metallarga nisbatan yuqori sezgirlik xususiyatiga ega bo‘lganligi sababli, yuqori darajada tanlab adsorbsiyalanadi.