ТУЗИЛМАЛАР ФАОЛИЯТИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШДА ИЛМИЙ-ТАДҚИҚОТЛАР ТАХЛИЛИ ВА КУТИЛАЁТГАН НАТИЖАЛАР - Юлдашев , Орунбой Рахмонбердиевич; Юлдашев , Қамриддини Бектурдиевич; Абдуллаева , Сурайё Мунировна (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада фавқулодда вазият юзага келганда куч ва воситаларни тезкор ҳаракатланишга тайёрлашнинг илмий асослари келтрилган. Бундан ташқари ўқув машқларни ўтказишда ҳудудлардаги объектларда табиий ва техноген тусдаги фавқулодда вазиятлардан ҳимоя қилиш борасида зарур воситалардан фойдаланиш механизмлари келтириб ўтилган.