DORIVOR O‘SIMLIK XOM ASHYOLARINING SUV SHIMISH KOEFFITSIYENTI - Mamadaliyev , Doniyor Shojalil o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Mazkur maqolamda dorivor o‘simliklar xom ashyolarining suv shimish koeffitsiyenti haqida yoritilgan bo‘lib, har bitta dorivor o‘simlik xomashyosi qancha suv shimishi haqida ko‘rsatilgan. Bu suv shimish koeffitsiyenti dorivor o‘simlik xom ashyolaridan damlama va qaynatmalar tayyorlash uchun zarur. Shu tayyorlagan jadvalim orqali damlama va qaynatmalar tayyorlashi, ularni inson salomatligini saqlashdagi o‘rni, ahamiyati haqida so‘z yuritiladi.