САИД РИЗО АЛИЗОДА АСАРЛАРИДА МАЪРИФИЙ ДИСКУРС - Муҳаммадиев, Иброҳим Ибодуллозода (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада ӯтган асрнинг етук шахсларидан бири, жадид, маърифатпарвар, тилшунос, муаллим, муҳаррир умуман олганда, халқимизнинг асл фарзанди бӯлган Саидризо Ализода асарларидаги айрим фикр-мулоҳазалар замонавий тилшунослик категорияларидан бири ҳисобланган дискурс тушунчаси билан биргаликда таҳлил қилинади. Дискурснинг турлари доирасида айнан маърифий дискурс Ализода асарларида муҳим ӯрин тутганлигини исботлашга эътибор берилди. Дискурснинг пропозицион, пресуппозицион ва яна бир қанча турлари айнан Ализода нутқида қанчалик ӯринли ва моҳирона истифода этилганлигини кӯрсатиб беради.