ЎЗБЕКИСТОНДА ПАХТА ЕТИШТИРИШДА АЛМАШИБ ЭКИШ АГРОТЕХНОЛОГИЯСИ - Хамидуллаев , Тохир Хамидулла ўғли; Камалов, А.К. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Маълумки, экинларнинг сурункасига етиштиришда ҳосилнинг камайиш сабаблари тўғри аниқланган бўлса ҳам, экинларни навбатлаб экиш заруриятини таъминловчи сабаблар ўзаро боғлиқ комплексдан ажралган ҳолда алохида-алохида қаралган. Фақат илмий далиллар тўпланиши натижасида уларнинг синтезлаш ва умумлаштириш имконияти туғилди, ҳамда экинларни навбатлаб экиш ҳозирги назариясига асос солинди.