ҒЎЗАНИНГ G.HIRSUTUM ТУРИГА МАНСУБ БЎЛГАН МОНОСОМИК ЛИНИЯЛАРИНИ ТРАНСЛОКАНТ ЛИНИЯЛАР БИЛАН ЧАТИШТИРИШДАН ОЛИНГАН, ДУРАГАЙ КЎСАКЛАРНИ ТУГУВЧАНЛИГИ, УНУВЧАНЛИГИ ВА ЯШОВЧАНЛИГИНИНГ ТАҲЛИЛИ - Бобохужаев, Ш.У.; Санамьян, М.Ф.; Уралов, Ж.С.; Равшанова, А.; Гулмурзаева, К.К.; Рустамов , А.Б. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу маколада ЎзМУ нинг Ноёб Цитогенетик коллекциясидаги мавжуд моносомик 13 та моносомик линия (Мо9, Мо17, Мо28, Мо41, Мо50, Мо71, Мо82, Мо84, Мо85, Мо90, Мо91, Мо92 ва Мо94) линияларни 26 та тестер тўпламли транслокацион Тн4, Тн12, Тн15, Тн16, Тн18, Тн19, Тн21, Тн23, Тн25, Тн26, Тн27, Тн28, Тн29, Тн31, Тн36, Тн37, Тн38, Тн39, Тн40, Тн42, Тн46, Тн48, Тн51, Тн53, Тн56, Тн58 линиялар билан ўзаро чатиштириш асносида олинган 37 та дурагай кўсаклардаги чигит тугувчанили ва уларни иссиқхона шароитида экилгандан сўнг унувчанлиги ҳамда дурагай ниҳолларни яшовчанлиги таҳлили амалга оширилган.