NEMISCHA O‘ZBEKCHA MAQOL VA MATALLAR LUG‘ATI PRINSIPLARI - Oʻrolov, Javohir Samad oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqola yozish davomida maqollarning yaratilish tarixi, ularga bo‘lgan munosabat, ularning o‘rganilishi, o‘ziga xos xususiyatlari bilan yaqindan tanishish bilan birga, juda ko‘p nemis va o‘zbek maqollarini ko‘zdan kechirdim. O‘zbek va nemis xalqlarining donishmandligi, zukkoligiga yana bir bor amin bo‘ldim. Ular hajmi jihatidan qisqa va cheklangan, mazmunan serko‘lam, shaklan she’riy yoki nasriy yozilgan.