OILA RAVNAQI O‘ZBEK XALQINING MA’NAVIY MEROSINI TA’MINLOVCHI TARBIYA MASKANIDIR - Yoqubova, Gulhayo Erkin qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada oilaning ijtimoiy institut sifatida rivojlanishi, oilaviy munosabatlar, oilaviy turmushning asosiy maqsadi, farzand tarbiyasida otaonaning o‘rni, bolaning shaxs sifatida o‘zini anglashi hamda sharq mutaffakkirlarining oilada farzand tarbiyasi to‘g‘risidagi fikrlari mujassamlashgan.