ADABIYOTDA ZUHD MAQOMI VA ZOHIDLIKNING O‘RNI VA AHAMIYATI HAQIDA - Omanboyeva, Aziza (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada tasavvuf tarixidagi davrlashtirish; zuhd hamda zohidlik masalalariga katta e’tibor qaratiladi. Zohidlikning ilk boshlanmasi va o‘zbek adabiyotida tutgan o‘rni haqida atroflicha fikrlar berib o‘tilgan.