QO‘G‘IRCHOQ TEATRI DRAMATURGIYASIDA QAHRAMON OBRAZINI YARATISH MASALASI - Abbosjon Umurzoqov,; Berdimurodov Islom, (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ushbu maqola ayni bugungi zamon va kelajak bolalar dramaturgiyasidagi dolzarb muammollar haqida yozilgan. Teatr tarbiya maskani ekanligini hisobga olib, bolalar tarbiyasida teatrning ma’naviyat va ma’rifat maskani sifatida о‘rni beqiyos. Teatrning asosini dramaturgiya tashkil qiladi. Demak, bugungi kunda bolalar dramaturgiyasini о‘rganish va tadqiq qilish yurtimizdagi eng dolzarb masaladir.