INGLIZ TILIDAGI OG‘ZAKI NUTQ KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING ASOSIY XUSUSIYATLARI - Nurullayeva, Mahfiza (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Maqolada ingliz tilidagi og‘zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishning asosiy tamoyillari hamda xususiyatlari haqida batafsil ma’lumotlar berib o‘tilgan. Nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishda leksik ko‘nikmalarni shakllantirish va nutqni o‘rgatishning muhimlilik darajasining ahamiyati borasida fikr-mulohazalar berildi. Og‘zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirishda ingliz tilining grammatikasi hamda metodikasining tutgan o‘rni va vazifalari bayon etildi. Og‘zaki nutqning psixofiziologik mexanizmlarining nutqni rivojlantirishdagi ta’siri atroflicha ochib berildi. Ingliz tilida og‘zaki nutqdan foydalanishda innovatsion uslublarni qo‘llanilishi borasidagi fikrlar haqida mulohazalar yuritildi. Og‘zaki nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish uchun mamlakatimizda olib borilayotgan rejalar to‘g‘risida atroflicha to‘xtalib o‘tildi.