ASTRONOMIYA FANIDAN AMALIY MASHG‘ULOTLARNI TASHKIL ETISHDA KOMPYUTER DASTURLARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - Avezmuratova, Z. A. (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Ushbu maqolada Internet tarmoqlari va Stellarium dasturi asosida astronomiya fanidan amaliy mashg‘ulotlarni tashkil etish, kuzatishlar olib borish xususan Mars sayyorasini ro‘para turishi va sirtmoqsimon harakatini vizual kuzatish uslubi bayon etilgan. Bu uslubdan uzluksiz ta’lim tizimida astranomiya fanini o‘qitishda o‘qituvchilar, talabalar va o‘quvchilar foydalanishi mumkin.