РЕСПУБЛИКАДА СУВНИ ТЕЖАЙДИГАН ТЕХНОЛОГИЯЛАРНИ ЖОРИЙ ЭТИШНИНГ РАҒБАТЛАНТИРИШ МЕХАНИЗМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ - Шафкаров, Фахриддин Худайбердиевич (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Мақолада сувни тежайдиган технологияларни мамлакат қишлоқ хўжалигига жорий этишни янада кучайтириш масалалари муҳокама қилинди ва рағбатлантириш муаммолари аниқланди. Қишлоқ хўжалигида сувни тежайдиган технологияларни жорий этишни рағбатлантирадиган қишлоқ хўжалиги вазирлиги ва сув хўжалиги вазирлиги, шунингдек, ушбу жараёнга жалб қилинган сув истеъмолчилари тадқиқот объектини ташкил этади. Илмий изланишда сувни тежайдиган технологияларни жорий этишни рағбатлантириш муаммосини ҳал қилишнинг асосий ва ягона йўналиши замонавий тадқиқотларга асосланган илмий ечимни олиш ва амалга ошириш, шунингдек аграр маҳсулотларини тадқиқ қилиш асосида сувни тежайдиган янги технологияларни яратишдир. Сувни тежайдиган технологияларни жорий этишни рағбатлантириш механизмини такомиллаштириш бўйича олинган илмий хулосалар, илмий таклифлар ва амалий тавсиялардан фойдаланиш уларнинг илмий изланишларини сифати ва илмий-амалий аҳамиятини оширишга имкон беради.