ГАЗЛАМА ЧОКЛАРИГА ПОЛИМЕР ҚОПЛОВЧИ РОЛИК БИЛАН БРЕЗЕНТ ОРАСИДАГИ ИШҚАЛАНИШ КУЧИНИ АНИҚЛАШ - Беҳбудов, Ш.Ҳ.; Самадова , М.О. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Мақолада тавсия қилинган газламалар чокларига полимерни қоплаш ускунасини ўзига хос томонлари берилган. Асосий ишчи органлари таркибли резинали втулкали полимер қопловчи роликлар билан газлама чоклари зонаси юзаси билан таъсирланишидаги ишқаланиш кучини аниқлаш формуласи олинган. Сонли ечим асосида ускуна ролиги параметрларининг тавсия қийматлари аниқланган.