HIND CHUMCHUG‘I – PASSER INDUCUS JARD. ET SELBY VA DALA CHUMCHUG‘I – PASSER MONTANUS L. NING QIYOSIY BIOLOGIYASI - Xudayberdiyev, E. T.; Mamashukurov , A.U; Nasimova, S.A (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Tabiiy muhitning jadal sur’atlar bilan o‘zgartirilishi va antropogen biotsenozlarning barpo etilishi bugungi kunda tabiiy biogeotsenozlarning tarkibiy komponentlaridan biri qushlar faunasiga bevosita ta’sir ko‘rsatmoqda. Shu sababli, hozirgi kunda antropogen biotsenozlarda ommaviy qushlarning tarqalishi, soni, bioekologik va etologik xususiyatlarini aniqlash, ularning fe’l-atvorida sodir bo‘layotgan o‘zgarishlarni ochib berish muhim ahamiyat kasb etmoqda.