LALMI EKIN MAYDONLARIDA TARQALGAN VIZILDOQ QO‘NG‘IZLAR FAUNASI - Maxmudov, D. K.; Xalimov, F.Z (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada Samarqand viloyati Qo‘shrabot tumani lalmi ekin maydonlarda tarqalgan gerpetobiont qo‘ng‘izlarning taksonomik tarkibini aniqlash bo‘yicha malumotlar keltirilgan. 2022-2023 yillarda o‘tkazilgan tadqiqotlar davomida lalmi no‘xat maydonlarida vizildoq qo‘ng‘izlarning 17 ta avlodga mansub 26 ta turi, lalmi bug‘doy agrosenozlarida esa 25 ta avlodga mansub 35 ta tur tarqalgani malum bo‘ldi.