OʻZBEKISTONDA QORA PESHONALI QARQUNOQNING TARQALISHI VA EKOLOGIYASI - Farmonova, Xurshidabonu Anvar qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda qora peshonali qarqunoqning tarqalishi va ekologiyasi haqida bir qancha maʼlumotlar keltirilgan. Ikki yil mobaynida ushbu qush turini Qashqadaryo viloyati Kitob tumani sharoitida tarqalishi, ekoogiyasi, uyalashi, ko‘payish muddatlari oʻrganildi. Hamda ularning ahamiyati-nihoyatda foydali qush ekanligi xulosa qilindi.